0850 Numara Nedir? | KobiKom A.Ş.

Her Yönü İle 0850 Numara Hizmeti Açıklaması

Her Yönü İle 0850 Numara Hizmeti Açıklaması

HER YÖNÜ İLE 0850 NUMARA HİZMET AÇIKLAMASI

0850 Numara Nedir?

0850 Numaralar internet üzerinden arama yapıp almanızı sağlayan ve Analog (PSTN) telefon hattı ihtiyacını ortadan kaldıran, VoIP özellikli sabit telefon hizmetidir. Normal evimizde, iş yerimizde kullanmış olduğumuz geleneksel 0212,0312 alan kodlarına sahip Analog (PSTN) numaralardan iki ana temel farklı bulunmaktadır. Bu farklılıklara bağlı olarak her ölçekteki işletmenin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi gelişmiş özellik ve avantaj sağlamaktadır.

0850'li Numaranın Analog Numaralara Göre Farkı nedir?

    1. Geleneksel olarak bakır kablo üzerinden çalışan PSTN numaraların aksine günümüz teknolojilerine uyum sağlaya bilen SIP Protokolü ile İnternet bağlantısı Üzerinden çalışan VoIP özellikli numara olmasıdır. Bakır telefon hatlarının aksine 0850 numara bağlantısı için herhangi bir fiziki kablo bağlantısına ihtiyaç duymaz. Kullanıcı adı, şifre ve SIP sunucu bilgilerinden oluşan 0850’li numara SIP uyumlu ve internete bağlı olan tüm cihazlara, IP Telefon, IP Santral, Gateway, gibi donanımlara veya Bilgisayar, Mobil Telefon uygulamaları üzerinde internetin olduğu her ortamda kullanılmaktadır.
    2. 0850 Numaralar herhangi bir coğrafi bir alan koduna sahip değildir. 0212,0312 gibi sabit numaralar Şehir alan kodlarından oluşurken 0850’li numara tıpkı 444 numaralar gibi şehir alan kodu içermez. Tüm şehirlerimize 0850’li numara tahsis işlemi yapılıp, yukardaki yöntemlerden biri ile kullanımı sağlanabilmektedir. 0850’li numaralar bu sebeple konumundan bağımsız numara olarak adlandırılmaktadır.

    0850'li Numaranın Avantajları Nelerdir?

    0850 Numaranın Teknik Açıdan Avantajları

    • 0850 Numara IP üzerinden SIP Protokolü ile çalışması nedeni ile sayısal bir yapıya sahiptir. SIP protokolü internet üzerinden sesin sıkıştırılarak taşınmasını sağlayan birçok operatörün kullandığı global bir protokoldür. (Günümüzde yaygın olarak kullanılan Whatsapp, Skype gibi tüm popüler haberleşme araçları aynı yapı üzerinden çalışmaktadır.) Analog numaraların aksine Tek bir IP Numara üzerinden eş zamanlı sınırsız çağrı alıp gönderebilirsiniz. Geleneksel olarak kullanılan Sabit numaralar her bir numara üzerinden eş zamanlı olarak 1 kişinin konuşmasına imkân sağlarken, tek bir 0850 numara üzerinden aynı anda yüzlerce kişinin görüşme sağlaması mümkündür.
    • Eş zamanlı çağrı özelliği ile Çağrı kaybınızı ve buna bağlı olarak müşteri kaybınızı önler. İşletmelerin birden çok numara almaktaki amaçları, içerden dışarıya veya dışarıdan içeriye doğru yapılan aramalarda hat yetersizliğini önlemek olsa da birçok işletmeyi aynı anda kaç kişinin ağrıyacağını tespit etmek ve bu sayıya göre hat bulundurmak hem mali açıdan hemde teknik açıdan çokta kolay değildir. 0850’li Numara onlarca numara almanıza gerek kalmadan tek bir numara ile iş yerinizdeki tüm çağrı trafiğini yönetmenizi sağlar. Böylece iş yerinizi arayanlara numaranız asla meşgul çalmaz.
    • Kablo kirliliği oluşturmaz. Onlarca numarayı santrale bağlamak hiçte kolay bir iş değil. 0850’li numara bu yükten sizi kurtarmış olur. Tek bir numara ile ihtiyacınız kadar eş zamanlı çağrı alıp gönderme imkanı sağlar. 0850 Numarayı mevcut santralinize SIP Trunk veya Analog, PRI Gateway yardımıyla bağlayarak santralinizin dış hat kapasitesi kadar eş zamanlı çağrı alıp gönderebilirsiniz. Böylece eş zamanlı çağrı sayınızı artırmak için
    • 085’li Numara İnternetin bağlı olduğu tüm SIP uyumlu Cihaz, Santral yada Bilgisayar/ Mobil uygulamalarda kullanım kolaylığı sağlar. İş yerinizin taşınması durumunda numaranızın yeni adrese nakil işlemleri, tekrar bağlantı yapılması gibi zaman alıcı ve uğraştırıcı işlemlerden sizi kurtarmış olur. 0850’li numaranın bağlı bulunduğu Santral, Gateway veya herhangi bir cihazı internet bağladığınız anda numaranız yeni adresinizde çalışmaya başlar.

    0850’li Numaranın Mali Açıdan Avantajları

  • Dış aramalarınızı 0850’li Numara üzerinden Kobikom’un sunmuş olduğu tarifeler ile geleneksel sabit telefon operatörüne göre ortalama %70 ile %80 oranında daha uygun tarifeler üzerinden yaparsınız. Örneğin Türk Telekom’dan şehir içi arama yaptığınızda 1 dakikası için 9 Kr öderken, Kobikom abonesi olarak şehir içi aramaları 5 Kr üzerinden yapabilirsiniz.
  • Yurtiçi yönüne doğru aramalarında elde edeceğiniz ortalama tasarruf için aşağıdaki maliyet tablosuna göz atın.

    Arama YönüGeleneksel Operatör Dk./TLKobikom Dk./TLOrtalama Tasarruf Oranı
    Şehir İçi0,0980,05%49
    Şehirlerarası0,110,05%65
    GSM 0,420,098%80

    *Tabloda belirtilen arama yönlerine göre ortalama %65 Fiyat farklılığı ile iletişim maliyetlerinizi en yarı yarıya azaltmanız mümkün. Bunun dışında mevcut operatörünüze yapılan görüşmeler dışında kullanılan sabit hat başına ortalama 32 TL ile 45 TL arasında sabit hat ücreti ödenmektedir. 3 Sabit hattı olan bir işletme her ay sabit hat ücreti olarak konuşma ücretine ilave olarak 90 TL gibi sabit hat ücreti ödemektedir.
  • Geleneksel Operatörde hat başına ortalama 32 TL ile 45 TL arasında sabit hat ücreti öderken Kobikom’un sunmuş olduğu sabit hat hizmetinde sabit hat ücreti ödemezsiniz.
  • 0850’li Numaraya aylık sabit hat ücreti, ilk bağlantı, aktivasyon ücreti gibi ücretler ödemezsiniz.0850’li Numaranın sadece yıllık 11 TL abonelik üretti bulunmaktadır.
  • Numaranızın meşgul çalmaması için birden çok numara kullanmak ve bu numaralara her ay sabit hat ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Bir çok işletme gelen ve giden çağrılarında hat yetersizliğinden dolayı hatlarının meşkül çalmaması için işletmesine birden çok numara alarak PBX yaptırma ihtiyacı duymakta. Numaralarınızı IP yapıya çevirdiğinizde yada 0850’li numara gibi yeni bir SIP numara alladığınızda tek bir numara ile eş zamanlı sınırsız sayıda görüşme yapma özelliğine sahip numara edinmiş olursunuz. Böylece birkaç numarayı PBX yapmak yerine sınırsız PBX yapısına sahip olur, eş zamanlı çoklu çağrı için almış olduğunuz sabit hat ücretlerini ödemekten kurtulmuş olurusunuz.
  • 0850’li Numaranız üzerinden yapmış olduğunuz aramaların çağrı detaylarına ve arama maliyetlerine anlık olarak veya 6 ay geriye dönük erişebilirsiniz.
  • Kimler Tercih Etti?


    Kobikom'u Tercih Eden Mutlu Müşteriler :)


    Teknoloji Ortaklarımız

    Yealink Grandstream Gigaset Jabra Sennheiser Fanvil Huawei Plantronics Cisco Panasonic